Enkel Pauwels is beter op de Hotondberg

Enkel Pauwels is beter op de Hotondberg

Het is nog even wachten op die overwinning, maar vandaag was hij er wel kort bij. In een duel met Kevin Pauwels moest Zdenek pas in de laatste meters zijn meerdere erkennen. De tweede manche van de GVA ging dus net als de eerste naar Pauwels.

De beste start was voor landgenoot Martin Zlamalik. Lang duurde zijn beurt niet, want al snel nam Zdenek het initiatief over. Sven Nys nestelde zich aan het einde van ronde twee, met de tussensprint in het vooruitzicht, nog voor Zdenek, maar die liet zich niet opzij zetten.

Styby won uiteindelijk die sprint, waarna het tempo stokte. Bart Aernouts profiteerde van die windstilte en rook daar zijn kans. Iedereen liet begaan, tot Zdenek de positie van een uitgezakte Nys opmerkte. Het tempo ging weer de hoogte in en met drie man in het wiel reed hij tot bij de koploper.

Pauwels nam aan het einde van de derde ronde over en samen met Zdenek ontstond er een duel. Niels Albert, opnieuw slecht vertrokken, probeerde daar nog een stokje tussen te steken, maar zou na een uur toch als derde eindigen op de Hotondberg.

Het leidende duo loste elkaar goed af en mocht in de laatste ronde uitmaken wie de beste was. "Dat was duidelijk Kevin. Hij reed praktisch zeventig procent van de tijd op kop. Maar ik ben wel tevreden over mijn wedstrijd. ’t Was al even geleden dat ik nog zo lang voor de overwinning vocht."

Styby probeerde Pauwels wel nog kwijt te spelen, maar het gebeurde andersom. In de laatste meters veld volgde de verrassende maar sluwe demarrage van de kopman van Sunweb. "Ik denk dat er een nieuwe held is ontstaan in België. Ik ben blij voor hem. De overstap naar die ploeg was dus goed."

En verder? "Ik heb een beetje een dubbel gevoel. Ik weet niet hoe het komt, maar qua techniek lukt het niet meer zoals voordien. Misschien heb ik nog een paar wedstrijden nodig. Morgen vertrek ik voor vijf dagen naar Mallorca en kom ik terug net voor Hamme-Zogge."

In het klassement van de GVA-Trofee schuift Zdenek een plaats op. Winnaar Pauwels heeft een bonus van tien punten op onze favoriet, terwijl Nys, die een slechte dag had en pas als zevende over de streep reed, op veertien stuks volgt. "Alles is dus nog mogelijk."

Photo Š Cyclephotos.co.uk
By on 06/11/2011