Bingo!

Bingo!

Styby heeft zijn eerste grote overwinning van het seizoen te pakken. De wereldkampioen toonde zich de beste op het snelle rondje van Hamme-Zogge, waar hij de derde manche van de Superprestige op zijn naam schreef. Kevin Pauwels en Sven Nys vervolledigden het podium.

Het parcours lag er in Hamme-Zogge anders uit dan andere jaren. Het gebrek aan regen zorgde net als de jongste crossen voor een snelle omloop en dus moest er ongewoon vaak rond de kerk worden gereden in de Oost-Vlaamse gemeente. En dat met een temperatuur van amper zeven graden.

De start verliep vlot en Zdenek worstelde zich snel naar de leiding. Samen met Pauwels, de man in vorm, nam hij de rest van het deelnemersveld een ronde lang op sleeptouw. De favorieten gaven aanvankelijk geen krimp, waarna alles een beetje samentroepte.

Niels Albert, Sven Nys en Bart Wellens trokken daarna ieder een ronde door, maar het was toch wachten op de indrukwekkende versnelling van Styby aan het begin van ronde zes. De rest keek naar mekaar, waardoor Zdenek, die absoluut niet twijfelde, snel twintig seconden uitliep.

"Eigenlijk had ik verwacht dat er nog iemand zou terugkeren", klonk het na afloop. "Niemand wou de kop nemen en daarom ging ik er vandoor. Ik heb dan alles gegeven om mijn voorsprong aan te dikken en dat liep goed. Dat er niemand reageerde? Ja, dat hielp natuurlijk ook."

De achtervolging op Zdenek kwam pas een eind later op gang. Albert en Nys sloegen de handen in elkaar, maar kwamen amper dichter bij onze Tsjech, die ondertussen al dertig seconden was uitgelopen. "Daarna voelde ik controle over de wedstrijd en kon ik een klein beetje gas terugnemen."

Tot de laatste ronde. "Dan was het opnieuw alles geven. ’t Was een ronde om niet snel te vergeten. Ik had echt kippenvel door het enthousiaste publiek. Iedereen bleef maar applaudisseren. Deze overwinning is welgekomen. Ik heb er even op moeten wachten. Ik ben in de wolken."

Een kleine tien seconden na de aankomst van Zdenek bolde Pauwels als tweede over de streep. Nys werd derde en verwees Albert, de leider in de Superprestige, naar plaats vier. In dat klassement staat onze favoriet nu derde op vijf punten van de Belgische kampioen.

"Ik denk dat ik nog even ga genieten van deze overwinning. Mijn moraal is weer een beetje groter. Hoe mijn conditie nu is? Mij hoor je niet klagen. Belangrijk, want nu volgen er twee weekends met zowel op zaterdag als zondag een cross. Volgende week volgen Hasselt en Gavere."

Photo Š Cyclephotos.co.uk
By on 13/11/2011