V Gietenu pod stupni

V Gietenu pod stupni

Den po triumfu na svěáku v Koksjide obsadil Štyby čtvrtou příčku na Superprestigi v Gietenu. Je to teprve podruhé v sezóně, kdy nestál na stupních vítězù.
„Blbě jsem dostartoval, byl jsem čtvrtý a musel jsem to sjíždět. To mě stálo dost sil. Nys i Albert už byli vpředu, pak mi cuknul ještě Pauwels, který využil mojí menší krize ve třetím kole. Chytil jsem tam díru a už to nešlo sjet. Spíš jsem kontroloval tu čtvrtou příčku, abych neztratil moc bodù v celkovém hodnocení Superprestige,“ řekl Štyby.
„Po Koksijde to bylo hrozně těžké, měl jsem toho plné zuby. Ale o zklamání nemùže být vùbec řeč. Nemùžu pořád vyhrávat, zùstávám nohama na zemi. Tra v Gietenu navíc nepatří mezi moje oblíbené. Není tam žádná technika, je to jen závod na sílu.“
Zdeněk už v pondělí odlétá s celým týmem Telenet Fidea na soustředění do španělského Benicassinu nedaleko Valencie. „Budeme tam trénovat a pak se rovnou přesuneme na svěák do Igorre,“ prozradil Štyby.
Výsledky: 1. Sven Nys 59:15, 2. Kevin Pauwels +27, 3. Niels Albert (vš. Bel.) +1:02, 4. Zdeněk Štybar (ÈR) +1:17, 5. Bart Aernouts +1:21, 6. Klaas Vantornout (oba Bel.) +1:25. Stav Superprestige: 1. Nijs 71, 2. Albert 69, 3. Štybar 67, 4. Vantornout 56, 5. Pauwels 51.




By on 29/11/2009