Derde in Asper-Gavere

Derde in Asper-Gavere

Zdenek is derde geworden in de Superprestige van Asper-Gavere. Kevin Pauwels, gisteren winnaar in Hasselt, was opnieuw baas. In een sprint voor de tweede plaats moest Styby enkel Tom Meeusen laten voorgaan. In het klassement staat onze kampioen samen met Sven Nys aan de leiding.

De klassieker in Asper-Gavere moest het net als de voorbije crossen stellen zonder modder. Ondanks dat zou het toch een zware wedstrijd worden met veel hoogtemeters. "Maar dat het er zo tactisch aan toe zou gaan, dat had ik absoluut niet verwacht", klonk het bij de wereldkampioen.

En inderdaad. Ongezien in Gavere: een kopgroep van een man of vijftien. Snel bleek, wat vooraf ook te verspellen was, dat er veel rondjes moesten worden verreden rond het kasteeldomein. Het tempo lag bijzonder hoog en daarom was het moeilijk om in de beginfase weg te rijden.

Rob Peeters en Thijs van Amerongen namen elk een ronde voor hun rekening, waarna Sven Nys op de hellende strook richting kasteel een eerste prik uitdeelde. Styby schoof attent mee, waarna ook de andere favorieten weer de aansluiting maakten. De ene versnelling volgde de andere daarna op.

Met nog vier ronden te gaan waagde ook onze Tsjech zijn kans. "Maar ik slaagde er niet in om een kloof te slaan. Een ronde later ging Kevin Pauwels. Het perfecte moment voor hem. Ik had net een halve ronde op kop gereden en kon niets anders doen dan hem zien weg te rijden."

Pauwels nam vijftien seconden. "Ik probeerde de schade nog te beperken, hem niet veel verder te laten wegrijden, maar het haalde niets uit. Daarna reden we voor de tweede plaats. Bart Wellens reed weg in de laatste ronde en door achter hem te gaan verspilde ik nog een hoop krachten."

Terwijl Pauwels zegevierde, werd Wellens weer tot de orde geroepen. "We gingen met een man of zes naar de streep, maar ik maakte een schakelfout. Ik begon de spurt op kop en Tom Meeusen passeerde me nog. Dit was echt wel een heel rare wedstrijd."

Nys eindigde als vijfde en staat, mede door de afwezigheid van de geblesseerde Niels Albert, samen met onze man nu aan de leiding van de Superprestige. "Om nu al te zeggen dat het binnen is, is natuurlijk veel te vroeg. Maar ik ga in ieder geval mijn best doen om volgende week in Gieten weer te scoren."

Foto Š Tim De Waele
By on 20/11/2011