Páté místo ve Španělsku

Páté místo ve Španělsku

Zdeněk dnes dojel na pátém místě v baskickém Igorre při čtvrtém závodě Světového poháru. Ve Španělsku se mu nejelo podle představ, ale z výsledku nedělal tragédii.
Do Igorre si Štyby odskočil z Mallorky, kde pobývá od pondělka. „Celý týden jsem dost odpočíval. Tolik jsem netrénoval, protože jsem se chtěl dostat z únavy. Ale bylo mi jasné, že se během týdne nějaký zázrak nestane,“ popsal náš mistr světa, který je v prùběžném hodnocení seriálu třetí.
Závod se jel za pěkného počasí, což je i Igorre svátek. Obvykle tam prší a jezdí se v bahně. „Ale i tak to bylo dost náročné. Ze začátku jsem jel vpředu s Nysem a Pauwelsem. Jenže Nys pak odjel a s Kevinem nás stálo dost sil, abychom ho dojeli. Já bohužel pak jejich tempu nestačil a cestoval jsem zpátky,“ řekl s úsměvem Štyby.
„Poslední tři kola mi prostě chybí síla a pořádně nevím, čím to je. Ale nevidím to černě. Příští víkend nezávodím a mám v podstatě dva týdny na dobrý trénink na Mallorce. Věřím, že se dám do kupy a závodní pauza mi prospěje,“ dodal Zdeněk.
Dnes ráno však odlétá na otočku do Belgie. „Máme týmový oběd se sponzory, měl by tam být i majitel týmu pan Bakala. Docela se na to těším, protože bychom se měli sejít úplně všichni. Ještě večer se vracím na Mallorku,“ prozradil jezdec Quick Stepu.
Výsledky: 1. Pauwels 1:02:31, 2. Nys +45, 3. Meeusen +59, 4. Aernouts +1:06, 5. Zdeněk Štybar +1:26, 6. Mourey +1:31, 7. Šimùnek +1:33, 8. D. Vanthourenhout +1:34.
Stav SP: 1. Pauwels 300, 2. Nys 285, 3. Štybar 250, 4. Aernouts 221, 5. Meeusen 220, 6. Mourey 218.





By on 04/12/2011