Essen is om snel te vergeten

Essen is om snel te vergeten

Een veertiende plaats. Verder raakte Zdenek vandaag niet in de vierde manche van de GVA Trofee in Essen. "Ik schaam me een klein beetje. Er waren zoveel supporters. Sorry. Ik heb geen verklaring voor mijn slechte resultaten", klonk het na afloop in een eerste reactie.

De wedstrijd begon nochtans goed. Zdenek schoot als een van de snelste uit de startblokken en reed de eerste ronde attent mee in het wiel van onder andere Sven Nys en Kevin Pauwels. Daarna zakte hij plots weg en liep de achterstand op de kop van de wedstrijd steeds hoger op.

Terwijl een herboren Bart Wellens in de aanval ging op een uit blessure teruggekeerde Niels Albert, vocht de wereldkampioen voor een plaats in de top tien. Die moest hij later zelfs uit handen geven, want zowel de benen als het hoofd wilde maar niet mee.

Sven Nys leek de wedstrijd uiteindelijk naar zijn hand te zetten na een tegenaanval op Wellens, maar de kampioen kreeg af te rekenen met materiaalpech. Winst voor Wellens dus, die na tegenvallende uitslagen nu weer de oude lijkt. Albert finishte als tweede voor Rob Peeters.

En Zdenek? Die werd pas veertiende. "Mentaal was het heel moeilijk vandaag", klonk het na enkele uren. "Het is lang geleden dat ik rondreed met de gedachte om op te geven. De supporters hebben me echter in de wedstrijd gehouden. Ik moet ze bedanken voor de aanmoedigingen."

"Ik hou ervan om in deze streek te fietsen", gaat onze Tsjech verder. "Ik heb hier veel supporters. Wat de wedstrijd betreft: die ga ik zo snel mogelijk vergeten. Ik moet blijven geloven dat er niks met me aan de hand is en dat ik gewoon slechte dagen ken. Of niet?"

In het klassement ziet Zdenek concurrent Kevin Pauwels, die vierde eindigde, verder uitlopen. Maar mede door de pech van Nys blijft onze man wel tweede, weliswaar op 22 punten van de leider. Morgen staat er met de wereldbeker van Namen in ieder geval een nieuwe wedstrijd op het programma.
By on 17/12/2011