Zdenek fietst twijfels weg in Namen

Zdenek fietst twijfels weg in Namen

Met een vijfde plaats in Namen antwoordde Zdenek vandaag weer met de benen. Gisteren moet gewoon een slechte dag zijn geweest, of niet? "Dat denk ik wel. Ik heb de twijfels van me afgereden en rij weer op mijn normale niveau", zei Styby na afloop van de vijfde wereldbeker.

De renners kregen over de taalgrens een bijzonder zwaar rondje voor de wielen geschoven. De regen viel ook daar met bakken uit de lucht deze week en dus moest er enorm worden geploeterd in de modder. De hoogtemeters rond de Citadel van Namen maakte het ze er niet makkelijker op.

Tom Meeusen nam de beste start en reed gedurende de eerste twee ronden samen met Francis Mourey aan de kop van de wedstrijd. Zdenek hield zich bewust op de achtergrond, in het wiel van Sven Nys, op een zesde of zevende plaats. En dat enkele ronden lang.

Net voor het halfuur gooide Niels Albert een eerste bommetje. De Belgische kampioen nam meteen een paar meter voorsprong, betrok Meeusen, Klaas Vantornout en Kevin Pauwels in zijn putsch, en zette dan Nys en onze Styby op een paar seconden.

Toch kwamen zij weer terug en kon de wedstrijd eigenlijk echt beginnen. Nys nam over van Albert, ging versnellen en liep samen met een verrassend sterke Vantornout even uit. Zdenek leek te plooien, maar zou niet veel later opnieuw aansluiten en zowaar aanvallen.

Heel veel leverde dat niet op, want de zes waren aan elkaar gewaagd. Het verschil werd pas in de laatste ronde gemaakt na een nieuwe aanval van Albert. Die zou uiteindelijk tweede worden na Nys, die al zijn derde wereldbekermanche wist te winnen. Vantornout werd derde.

De laatste ronde was dus die ene teveel voor Zdenek, die na Pauwels vijfde werd. "De twijfels zijn weg", klonk het opgelucht. "Ik ben blij dat ik weer normaal kan koersen. Ik moet nu niet overwegen om enkele crossen te schrappen. Gisteren? Dat moet een gewone slechte dag zijn geweest."

"Ik denk dat ik nu weer vertrokken ben en nu zal ik elke wedstrijd weer iets beter worden. Althans, dat hoop ik. Ik heb in ieder geval mijn zelfvertrouwen terug. Ik kijk eigenlijk al uit naar vrijdag, want dan staat Diegem op het programma", aldus een optimistische Styby.

In het klassement van de wereldbeker verliest Pauwels zijn leiderstrui aan Nys. Die van ons staat nog altijd derde, weliswaar op zestig punten van nieuwe leider Nys. De volgende manche volgt enkele dagen na de Superprestige in Diegem en dat is die in Heusden-Zolder.
By on 18/12/2011