Progressie in Diegem ondanks achtste plaats

Progressie in Diegem ondanks achtste plaats

De avondcross in Diegem, de vijfde wedstrijd om de Superprestige, is niet verlopen zoals gehoopt. Zdenek nam nochtans een goede start, beet zich vast in het wiel van latere winnaar Niels Albert, maar zakte terug naar een achtste plaats. "En toch voel ik wat progressie."

Later dan andere jaren doken de renners het veld in. Om half acht, bij kunstlicht. Heel veel modder kwam er niet aan te pas en dus werd het vooral een technische cross. Zdenek raakte goed uit de startblokken en probeerde meteen de forcing te voeren in de eerste ronde.

"Met die aanval heb ik slechts één renner de das omgedaan: mezelf", was Styby na afloop eerlijk. Niels Albert probeerde het een ronde of twee later en die zijn demarrage was wel raak. De wereldkampioen hing zijn wagonnetje aan en even later kregen zij ook steun van Kevin Pauwels.

Lang bleef het trio echter niet samen. "Mijn benen draaiden goed rond, maar toch ging het te snel voor mij. Ik moest Niels en Kevin laten rijden en daarna had ik het echt moeilijk", klonk het. Zdenek zag Bart Aernouts passeren en ook Sven Nys en Bart Wellens passeerden de revue.

Uiteindelijk zou Zdenek als achtste de finish passeren, op een kleine minuut van winnaar Albert. "Ik ben niet echt tevreden over mijn resultaat, maar ik ben wel blij dat ik progressie voel", was onze man toch positief. In de Superprestige zakt hij naar plaats drie op tien punten van leider Nys.

Maandag volgt de wereldbeker in Heusden-Zolder, woensdag de GVA in Loenhout. Maar eerst: Kerstmis. "Ik hoop dat iedereen ervan geniet. Bij deze wens ik iedereen dan ook een zalige kerst."
By on 23/12/2011