Opnieuw op het podium in Loenhout

Opnieuw op het podium in Loenhout

Niels Albert heeft de Azencross in Loenhout gewonnen. Zdenek werd er net als in Zolder tweede en komt daardoor in het klassement van de GVA Trofee naderen tot op twaalf punten van Kevin Pauwels. Die kwam vroeg ten val en werd pas zesde.

De beste start stond ietwat verrassend op Lars Boom, die van op de derde rij was vertrokken. Zdenek beet zich vast in het wiel en leek met de Nederlandse kampioen goed vertrokken. Echter, na de tweede ronde, nadat Styby de tussensprint won, kwamen verschillende renners toch weer terug.

Zdenek maakte vervolgens een foutje in een modderstrook, viel ei zo na op zijn kindergeld en raakte uit zijn ritme. Albert ging er samen met Boom vandoor, want ook Nys haakte af na een valpartij. Styby raapte ‘de Kannibaal’ op en zette de jacht op de twee leiders in.

Iets later sloot ook Rob Peeters en diens ploegmaat Bart Wellens aan bij Nys en Zdenek, maar veel dichter dan twaalf seconden raakten zij niet meer. Ook niet toen Boom vooraan de rol moest lossen. De man van Rabobank zou uiteindelijk pas negende worden.

In de laatste ronde werd duidelijk dat er om de tweede plaats werd gereden. Het duo van Telenet-Fidea hadden hun beste peilen eerder al verschoten en zo trok onze wereldkampioen samen met Nys naar de laatste rechte lijn. Die van ons bleek daar de snelste en eindigde tweede.

"Het was opnieuw een harde wedstrijd", klonk het na de finish. "Ik ben tevreden met hoe het is verlopen. Na mijn slipper in de derde ronde had ik het even moeilijk, maar goed. Ik ben in ieder geval veel beter dan twee weken geleden. Toch is het nog even wachten op dat supergevoel."

Morgen staat in Bredene de volgende wedstrijd al op het programma.

Foto Š Cyclephotos.co.uk
By on 28/12/2011