Nog maar eens tweede

Nog maar eens tweede

’t Zal wachten zijn tot na Nieuwjaar voor een nieuwe grote overwinning van onze Styby. Ook in Bredene, een klassementsloze veldrit, lukte het de wereldkampioen, die niet voldoende gerecupereerd was van Loenhout, net niet om de handen in de lucht te gooien. Ene Jan Denuwelaere was hem te snel af.

Styby gaf samen met Denuwelaere en aanvankelijk ook Dieter Vanthourenhout de cross kleur. Die laatste moest net voor de finale lossen waardoor de wedstrijd uitdraaide op een duel. "In de voorlaatste ronde reed ik er Jan af, maar door een foutje in de zandbak kwam hij weer terug."

De twee kwamen weer samen en gingen dus samen de laatste ronde in. "Hij speelde het daarin eigenlijk een beetje smerig. We zijn bijna drie keer gevallen, en daar kan ik toch niet mee lachen in een cross die voor geen klassement telt. Ik was gefrustreerd en ook een beetje boos door zijn acties."

Revanche in de sprint dan maar? "Dat probeerde ik, maar ik maakte de fout om van te vroeg te beginnen. De wind stond pal op kop en dat was alles behalve makkelijk. Ik verloor en ben eigenlijk wel teleurgesteld. Maar goed: dan proberen we het gewoon op Nieuwjaar in Baal."

Geen Leuven dus voor onze Tsjech, die morgen rust. "Dat dacht je maar. Morgen staat er een drukke dag op het programma: de camper moet binnen en krijgt nieuwe kleuren, en ik moet ook achter mijn nieuwe Specialized fietsen. Ik krijg ook nieuwe kleren, brillen, helmen en hopelijk ook nieuwe benen."

Foto Š Mieke Docx
By on 29/12/2011