Zdenek heeft Tsjechische titel beet

Zdenek heeft Tsjechische titel beet

Onze wereldkampioen mag zich een jaar langer Tsjechisch kampioen veldrijden noemen. Styby bleek in Unicov onklopbaar en veroverde zijn zesde nationale titel. Radomir Simunek behaalde een zilveren plak, voor belofterenner Karel Hnik.

Styby was goed gestart en reed al na de eerste ronde samen met Simunek aan de leiding. Samen met de minder goed vertrokken Martin Zlamalik moest die de grootste bedreiging vormen voor onze favoriet, die een gooi deed naar zijn zesde nationale titel in het veld.

Simunek deed zijn uiterste best en beet zich ronden lang vast in het wiel van Styby. De wedstrijd leek even op een duel uit te draaien, tot Simunek na goed 25 minuten plots helemaal stil stond. De renner van BKCP had zichzelf helemaal opgeblazen en verloor in één ronde tijd een halve minuut.

Zdenek daarentegen verzwakte niet en reed ongestoord naar zijn gehoopte zesde titel. Simunek, die in het slotkwartier nog het gezelschap had gekregen van Hnik, eindigde tweede, maar dat wel op anderhalve minuut van onze winnaar. Hnik was een gelukkige derde.

"Eigenlijk viel de snelheid bij de start wel mee", klonk het na afloop. "Het parcours lag er droog bij en was dus niet heel zwaar. Ik kwam voorop te liggen met Simunek en besloot mijn demarrage te plaatsen op een van de weinige modderstroken."

Met succes dus. "Ik ben heel blij dat ik hier win voor mijn publiek. Thuis koersen is altijd iets speciaal voor mij. Nu ga ik me concentreren op het wereldkampioenschap. Er zijn nog twee wedstrijden te gaan en dus kan ik mijn conditie nog een beetje opkrikken."
By on 08/01/2012