Zdenek doet het solo in Spaanse modder

Zdenek doet het solo in Spaanse modder

Na de vierde manche in Koksijde heeft Zdenek nu ook de vijfde manche van de wereldbeker op zijn naam geschreven. Onze kampioen was de sterkste in het Spaanse Igorre en won solo. Niels Albert werd er tweede. Het verschil tussen de twee is nu vijf punten.

Zdenek nam een goede start en nam na de eerste ronde resoluut de leiding. Sven Vanthourenhout en Erwin Vervecken moesten de rol vrij snel lossen, hun plaats werd niet veel later ingenomen door Albert en Sven Nys. Ook Bart Wellens drong aan, maar kwam net iets te kort.

Ondanks de modder werd het verschil pas in de laatste ronde gemaakt. Styby nam de leiding en stond die niet meer af. Op een kort klimmetje nam ‘ie tien meter voorsprong en de wedstrijd was beslist. Nys reed zich vast, Albert bleek niet sterk genoeg om terug te keren.

Styby mocht na lang nog eens solo zegevieren en genoot daar ook van. Albert werd tweede, Nys maakte het podium compleet. In het klassement telt de voorsprong van Albert nog slechts vijf punten. Vantornout, nummer drie, heeft al een achterstand van 91 punten.

"Dit had ik echt niet verwacht", zuchtte onze favoriet na afloop. "Als je me had gevraagd welke twee crossen ik niet zou kunnen winnen, had ik Koksijde en Igorre geantwoord. Maar kijk, ik kan hier dus wel winnen. Dat Nys op een gedubbelde renner reed? Dat wist ik niet."

Pech hoort bij de cross, beseft ook Zdenek. "De volgende keer kan het mij overkomen. Maar goed. Ik heb gewonnen en dat is het belangrijkste. Wanneer ik wist dat ik goed was? In de eerste ronde al. Toen voelde ik dat ik mee zou doen voor de zege, en ik had gelijk."
By on 06/12/2009