Slechte benen op WK

Slechte benen op WK

Einde van een drievoudige droom. Zdenek heeft in Koksijde helaas geen vervolg kunnen breien aan zijn twee wereldtitels. Niels Albert was de sterkste. "Ik had geen goede dag. Slechte benen, en dan was ik ook nog eens een beetje ziek", aldus Styby.

Zdenek nam nochtans een goede start, volgde Albert door het zand, maar zou kort daarop passen en niet meer in het koersverhaal voorkomen. Een losgeslagen Albert reed steeds verder weg en zou zijn tweede titel veroveren, na die in Hoogerheide in 2009.

Met onze favoriet ging het ronde na ronde slechter. "Ik voelde me geen 100%. Gisteren was ik wat grieperig, had ik koorts, maar ik dacht dat het nog wel zou gaan. Niet dus. Het enige wat ik gedaan heb, is genoten van de sfeer. Iedereen bleef me aanmoedigen. Dat apprecieer ik."

"Wat ik voor de rest van de winter ga doen, weet ik nog niet. Daar ga ik deze week over praten met de ploeg. Ik ben nu veel te ontgoocheld om daarover na te denken. Ik ben wel mijn regenboog kwijt, maar heb nog altijd een Tsjechische trui waar ik in kan genieten", besloot onze favoriet.

Op het podium uiteindelijk drie gelukkige Belgen, met naast Albert ook Rob Peeters en Kevin Pauwels. "Ik denk dat Niels een terechte winnaar is vandaag. Hij was heel sterk. Mooi om zo, voor 60.000 landgenoten, te winnen. Proficiat, Niels! Ik hoop dat je er mag van genieten."
By on 29/01/2012