Není to žádná tragédie, tělo víc nedovolilo

Není to žádná tragédie, tělo víc nedovolilo

Boj o třetí zlato v řadě Zdeòkovi nevyšel. V Koksijde si prostě vybral špatný den, navíc se na něm podepsal i ne úplně stoprocentní zdravotní stav. Jinak by určitě pomýšlel daleko výš, než na třinácté místo. „Přesto si ten dnešek budu pamatovat hodně dlouho,“ přiznal Štyby.

Co přesně jsi měl za problémy?
Poslední dva dny jsem se necítil dobře. Po sobotním tréninku jsem měl menší teplotu. Musel jsem si jít na dvě hodiny lehnout, zkoušel jsem se trochu vypotit. Myslel jsem, si, že to nebude žádný problém, ale byl. Moje tepová frekvence v závodě byla nižší než při tréninku. Tělo mi prostě nedovolilo víc. Je to velká škoda, protože jsem věřil, že to dokážu. Bohužel to nevyšlo.

Užíval sis přesto závod aspoò trochu?
Stoprocentně. Před startem jsem si myslel, že pojedu proti belgickým závodníkùm i fanouškùm, ale musel jsem jet v první řadě proti sobě... Naopak fanoušci byli ti, kdo mě udrželi v závodě. Byli fantastičtí. A všem děkuji za podporu. Atmosféru jsem si proto skutečně užíval, i když se mi nedařilo.

Zlomil ses psychicky, když jsi začal ztrácet?
Na začátku to ještě nebylo tak špatné, jenže když jsem viděl, že ztrácím i šanci na pódium, zlomil jsem se v hlavě. Musím tu porážku vzít. Je to jen sport. S každým dalším kolem se mi jelo hùř a hùř. Prostě to bylo trápení. Po startu jsem si myslel, že se vpředu udržím, ale udělal jsem dvě chyby a už jsem si to nebyl schopen dojet.

Mrzí tě ztráta duhového dresu hodně?
Co se dá dělat... Za poslední dva roky jsem si ho poměrně užil a teï si zase budu užívat dres českého šampióna, který budu vozit místo toho duhového.

Co říkáš na mistra světa Alberta?
Moc mu gratuluju. Niels byl nejsilnější ze všech a vyhrál po skvělém výkonu. Mužù říct jediné: užij si to, Nielsi.





By on 29/01/2012