Štyby dojede krosovou sezónu do konce

Štyby dojede krosovou sezónu do konce

Po nevydařeném mistrovství světa, kde Zdeòkùv výkon hodně ovlivnilo nachlazení, se po poradě se svým týmem Omega Prahma-Quick Step rozhodl, že dojede cyklokrosovou sezónu až do konce.
„Kvùli teplotě jsem musel ležet v posteli, ale v posledních hodinách už se začínám cítit trochu líp. Bylo pro mě hrozně těžké, když jsem v nejdùležitějším závodě roku nebyl schopen jet na sto procent. Bohužel to přišlo v nejméně vhodnou chvíli. Během několika hodin přijdou týdny dřiny pryč,“ řekl Zdeněk.
„Ale mám takovou náturu, že se přes to špatné snažím co nejdřív povznést a chtěl bych to hodit za hlavu. Po poradě s týmem jsme se proto dohodli, že dojezdu celou sezónu v krosu. To znamená, že bych měl startovat ve všech zbývajících závodech, které jsem měl v plánu. Teprve pak se začnu soustředit na silnici,“ prozradil.
„Rozhodli jsme se, že do silniční sezóny neskočí Zdeněk okamžitě,“ vysvětlil sportovní ředitel týmu Wilfried Peeters. „Dá si pauzu po krosové sezóně a pak začne své aktivity na silnici, jak plánoval. Odpočinek, jak fyzický tak mentální, je nesmírně dùležitý, protože potřebuje skočit do silniční sezóny čerstvý. Zatím jsme se nerozhodli, na kterém závodě začne. Budeme o tom diskutovat v příštích týdnech.“

ZBÝVAJÍCÍ PROGRAM V KROSU
4. února: Lille (GvA)
5. února: Hoogstraten (Superprestige)
11. února: Middelkerke (Superprestige )
18. února: Oostmalle (GvA)





By on 01/02/2012