Een derde keer tweede in Lille

Een derde keer tweede in Lille

Zdenek lijkt weer bijna de oude. In de Krawatencross van Lille moest Styby, die een paar dagen ziek in bed lag deze week, in een spurt enkel de jonge Tom Meeusen laten voorgaan. Kevin Pauwels werd derde en is zo goed als zeker van eindwinst in de GVA-Trofee.

"Ik weet niet wat ik vandaag moet verwachten", klonk het voor de start. "Ik denk dat mijn ziekte wat van mijn conditie heeft gekost." Nochtans was daar na de start nog amper iets van te merken. Zdenek vertrok goed en ging in ronde twee op jacht op het snel gestarte duo Simunek-Vanthourenhout.

Zdenek pikte een puntje mee voor het klassement, bracht een man of zes tussen de besneeuwde bomen weer terug en de wedstrijd kon herbeginnen. Tom Meeusen en Sven Vanthourenhout, woensdag winnaar in Maldegem, reden zich daarna lang in de kijker met een demarrage, maar raakten niet weg.

Een slecht gestarte Niels Albert kwam na dertig minuten vooraan aansluiten en reed in de finale de kloof op de opnieuw ontsnapte Vanthourenhout dicht. Geen van de favorieten slaagde er nog in het verschil te maken op het snelle rondje en dus moest een sprint de winnaar bepalen.

Styby draaide pas als derde de laatste rechte lijn op en reed nog een knappe sprint. Meeusen, die op kop was begonnen, gaf zijn eerste positie echter niet meer af en hield onze Tsjech op een half wiel. "Dit had ik echt niet verwacht. Na een ronde of drie dacht ik: hopelijk haal ik de top twintig."

"De benen waren enorm slecht. Ik had zelfs nooit eerder zo’n slechte benen in een wedstrijd. Naar het einde ging het wel iets beter. De sprint? Die probeerde ik eigenlijk in tweede positie aan te vatten, maar Nys passeerde me nog net. Toen wist ik dat ik niet meer kon winnen."

Pauwels werd derde en stelde zijn leidersplaats in het klassement veilig. Zdenek komt slechts vier punten dichter en volgt nu op twaalf stuks. "Morgen staat de Superprestige van Hoogstraten op het programma, en daarna trek ik met de ploeg naar Mallorca voor een nieuwe stage."
By on 04/02/2012