Zdenek niet volledig uitgeziekt

Zdenek niet volledig uitgeziekt

De Superprestige van Hoogstraten is er eentje om snel te vergeten. Zdenek reed behoorlijk mee, maar vond zijn beste benen niet. Gisteren was dat nog voldoende voor een tweede plaats, vandaag kwam hij op het ijs niet verder dan de zevende plek.

Goed vertrokken was Zdenek al niet. Onze kampioen draaide rond tiende positie het besneeuwde veld in en kon amper plaatsen winnen. Pas na een ronde of twee stak hij zijn neus aan het venster, maar dan nog liet hij het werk graag aan anderen over. De ziekte hing nog in de kleren.

Styby reed vanaf toen voortdurend in vijfde, zesde of zelfs zevende positie en zat op het moment van de waarheid iets te ver. "Met Tom Boonen en Andrew Fenn won de ploeg vandaag twee keer. Ik wilde graag voor de kers op de taart zorgen, maar ik was niet voldoende uitgeziekt. Niks aan te doen."

Meeusen won de wedstrijd, terwijl de Tsjechische kampioen voor een ereplaats vocht. Uiteindelijk was de zevende plaats het hoogst haalbare. "Mijn ziek zijn is geen excuus. Hopelijk lukt het de resterende twee crossen wel. Nu vertrek ik eerst voor een paar dagen met de ploeg naar Mallorca."

In het klassement van de Superprestige blijft het spannend om de eindzege. Met nog één manche te gaan, die van Middelkerke volgend weekend, is het verschil tussen Nys en Pauwels vier punten. Zdenek volgt als derde met een achterstand van veertien stuks.
By on 05/02/2012