Tactische fout in Sluitingsprijs Oostmalle

Tactische fout in Sluitingsprijs Oostmalle

In Oostmalle werd de laatste wedstrijd van het seizoen verreden. Zdenek startte met veel ambitie, maar maakte een tactische fout en botste tegen een te sterke Niels Albert. Meer dan een tweede plaats zat er uiteindelijk niet in. De eindzege in de GVA-Trofee ging naar Kevin Pauwels.

Met een achterstand van twaalf punten was het haast een onmogelijke zaak voor Styby om alsnog met de GVA-Trofee te gaan lopen. Onze Tsjech moest al bijna rekenen op een overwinning en een zesde plaats van leider Pauwels. En net die nam een perfecte start.

Zdenek dook pas als achtste het veld in en moest meteen in de achtervolging. De ploegmaats van Pauwels hadden toen al een beetje afgestopt en zo duurde het tot na de tweede ronde voor aleer onze man in de kop van de wedstrijd zat. Te laat, want toen was Pauwels al gaan lopen met de tussensprint.

"Daarna weigerde ik om op kop te rijden", klonk het na afloop. "Ik hoopte dat er zo veel renners zouden terugkeren en ik nog een kans zou maken op de eindzege. Maar alleen Albert kwam nog terug. Ik wilde de tactiek veranderen en voor de dagzege te gaan, maar ik raakte nooit ver weg."

Meer nog. Albert kwam terug en plaatste op zijn beurt een versnelling. Zdenek hing lang op een seconde of vijf, maar plooide in de slotfase. De wereldkampioen van Koksijde won, die van ons zou tweede worden voor Pauwels. En dus ook tweede in de eindstand van het regelmatigheidcriterium.

"Ik had gewoon voor de overwinning moeten gaan. Ik wilde alles, en nu heb ik niets. Mensen zeggen nu dat ik een slecht seizoen achter de rug heb, maar ik ben wel in elk klassement in de top drie geëindigd. Ik kan dus wel tevreden zijn, al waren de verwachtingen wel veel groter."

Vakantie lonkt nu. "Ik ga drie weken rusten en ga samen met Ine en wat vrienden naar de Sankt-Moritz. Wanneer ik op de weg ga rijden? Ik denk vanaf mei. Ik wil er eigenlijk nog niet te veel over nadenken. We zullen binnenkort wel beslissen wat voor seizoen ik zal rijden."
By on 20/02/2012