Aftellen op Mallorca

Aftellen op Mallorca

Na een welverdiende vakantie en een hoop trainingsarbeid start Zdenek vrijdag aan zijn wegseizoen. Beginnen doet onze kampioen net als vorig jaar in Frankrijk, met de Vierdaagse van Duinkerke. "Daar werd ik vorig jaar al derde. Of dat ook nu kan? Ik ben benieuwd."

Momenteel zit Zdenek nog steeds in Mallorca. "En dat al voor vier weken. Eigenlijk is het gek hoe snel alles is gegaan. Ik ben me pas enkele dagen bewust dat ik straks weer moet gaan koersen. Ik heb hard gewerkt en alles is goed gegaan. Het weer was hier soms heel goed, soms heel slecht."

"Ik heb gelukkig maar één training moeten aanpassen. Ik was van plan om door de bergen te rijden, maar het goot water en was er gevaarlijk. De andere dagen ging alles volgens schema. Ik moet wel toegeven dat ik meer heb gedaan dan dat Peter Hespel mij had voorgedragen. Ik kan het niet laten."

"Andreas Klier en Joan Horrach waren mijn twee trouwe bondgenoten onderweg en de laatste week reed ik vaak ook achter de scooter met Vojta Cervinek. Ik was dus nooit echt alleen. En ook mijn vriendin en haar familie kwamen op bezoek."

Zdenek kan de komende dagen zelfs rekenen op hulp bij het inpakken. "Nancy en Sofie, twee vriendinnen van Ine, zijn hier nu. Kan je het je voorstellen: drie vrouwen en een hond als compagnie? Het is hier niet stil in ons appartement. Maar het is nog altijd leuk en de tijd vliegt."

"Ik ben hier op Mallorca ook regelmatig gaan eten bij Pizzeria Dino in Can Pastilla. Ik moet ze bedanken. Het eten is daar perfect en dus heb ik weinig redenen om heimwee te hebben naar huis. Een geluk dat ik eigenlijk geen vier weken op hotel moet zitten: dat zou ik echt niet overleven."

Binnenkort is dat dus weer helemaal anders en gaat het wel van hotel naar hotel. Eerst in Frankrijk dus, met de Vierdaagse, daarna de Ronde van België. "Ik hoop dat de conditie goed genoeg is. Ik kijk er enorm naar uit om iedereen van de ploeg terug te zien. Laat het wegseizoen maar beginnen!"
By on 01/05/2012