Styby derde in eigen Essen

Styby derde in eigen Essen

Na twee weken zakten de veldrijders opnieuw af naar België, waar vandaag de vierde manche van de GVA Trofee werd verreden. En niet zomaar ergens, maar in Essen, de tweede thuis van onze Styby. Hij kon rekenen op veel steun die hem een derde plaats opleverde.

Niels Albert nam de beste start en legde het tempo erg hoog. Slechts twee ronden lang slaagden Zdenek, Sven Nys en Kevin Pauwels er in om de wereldkampioen bij te benen. Na een nieuwe versnelling was de kloof gemaakt, Albert nam twintig seconden.

Zdenek toonde zich de betere in de achtergrond en kwam na dertig minuten zelfs tot op tien seconden van Albert. "Maar daar zat ik op mijn limiet, sneller kon ik helaas niet", aldus Styby, die in het slot alsnog Nys zag passeren. "Ik ben blij dat ik hier op het podium sta."

"Ik heb echt genoten van het publiek. Iedereen riep mijn naam en dat is heel mooi. Het is jammer dat ik een superdag mis, anders kon ik misschien mee doen voor de overwinning. Morgen staat Overijse op het programma. Ik hoop dat ik genoeg gerecupereerd zal zijn."


GVA TROFEE

1. Niels Albert (BEL) 98
2. Sven Nys (BEL) 91
3. Zdenek Stybar (TSJ) 86
4. Kevin Pauwels (BEL) 71
5. Bart Aernouts (BEL) 61
By on 12/12/2009