Bijna raak op tweede koersdag

Bijna raak op tweede koersdag

Styby is heel knap tweede geworden in de tweede etappe van de Vierdaagse van Duinkerke. In de straten van Montreuil moest hij enkel de snelle John Degenkolb laten voorgaan. Ploegmaat Jérôme Pineau maakte de top drie compleet.

Een kwartet ging er vroeg vandoor maar zou nog voor de finale worden gegrepen. Styby nestelde zich ondertussen achter de ruggen van de ploegmaats. "Het was maar koud en het regende. Echt niet ideaal om in te rijden. Eigenlijk zou ik dat als veldrijder toch moeten kunnen verdragen", lacht onze kampioen weg. "De laatste maanden reed ik enkel in de zon, hé."

Naar mate de aankomst dichterbij kwam, kregen de renners van Omega Pharma-Quick Step dan toch zin om er nog iets van te maken. "De wind zat plots ideaal om een waaier op te zetten. We probeerden het peloton in stukken te rijden en even lukte dat ook. Toch kwam alles weer terug. Ach, we hebben ons tenminste laten zien."

Maar nog waren de krachten niet op. "We probeerden dan maar een sprint uit te lokken voor Jerome. Ik moest zijn laatste man spelen, maar hij zat voor me in de laatste kilometer. Ik gaf hem een klein gaatje in de laatste bocht, maar Degenkolb passeerde me nog. Ik raakte Degenkolb niet meer voorbij en strandde op een fietslengte. Jerome werd nog derde."

Styby was zijn ploegmaats heel dankbaar. "Iedereen heeft echt hard gewerkt. Jammer dat we het niet konden afmaken. Ik ben in ieder geval heel tevreden met mijn eerste wedstrijd tot dusver", besloot Zdenek. In het klassement volgt hij als vijfde op zeventien seconden.
By on 05/05/2012