Peloton komt te laat in derde rit

Peloton komt te laat in derde rit

De derde etappe in de Vierdaagse van Duinkerke is een prooi geworden voor Jimmy Engoulvent. De Fransman was in een sprint met twee de snelste en is ook de nieuwe leider in het klassement. Styby bolde als 41e over de streep.

Het peloton reed in de derde etappe volledig op Belgische bodem. De start werd gegeven in Poperinge, de aankomst lag 178 kilometer later in deelgemeente Reningelst. Een groep van zes ging er kort na de start vandoor en nam een voorsprong van meer dan vijf minuten.

Er ontstond vooraan een goede samenwerking en nog voor de finale waren de zes buiten schot. De reactie uit het peloton kwam te laat en meer dan de schade beperken zat er niet meer in. Engoulvent ging er vervolgens op drie kilometer van het einde vandoor met Kevin Lalouette en won.

Een minuut en driekwart later volgde het peloton. John Degenkolb moest zijn roze leiderstrui afstaan aan Engoulvent, die nu meer dan een minuut voor heeft.

"Het was een moeilijke etappe om te controleren. Het heeft veel energie gekost. Morgen volgt de koninginnenrit", klonk het kort na afloop bij Styby, die naar plaats zes zakt in het klassement en aankijkt tegen een achterstand van 1’43”.
By on 06/05/2012