Tweede in Duinkerke

Tweede in Duinkerke

Het is Zdenek niet gelukt om Jimmy Engoulvent alsnog van de troon te stoten in de Vierdaagse van Duinkerke. Onze Tsjech stelde wel de tweede plaats veilig, want nog bijna kwam die in gevaar door de Duitser John Degenkolb.

De vijfde etappe bracht de renners opnieuw naar Duinkerke. De regen viel met bakken uit de lucht, maar dat belette de mannen van Omega Pharma-Quick Step niet om kopman Styby alsnog te helpen aan de eindzege. Een bijna onmogelijke opdracht.

Engoulvent liet zich echter nooit verrassen. De Fransman van het bescheiden Saur-Sojasun was nooit ver uit de buurt van onze kampioen en zou de roze trui veilig stellen. De rest van de etappe verliep zoals verwacht: een vlucht kwam tot stand, maar in de finale werd er toch gespurt.

Zdenek kon zich niet plaatsen en zou als 21e over de streep bollen. De ritzege ging naar de Italiaan Matteo Pelucchi van Europcar, die Degenkolb van tien bonificatieseconden hield. Daardoor eindigde onze man als tweede in het eindklassement. En dat op 42 seconden van Engoulvent.
By on 08/05/2012