Štyby doma v Essenu třetí

Štyby doma v Essenu třetí

Zdeněk Štybar stál i dnes opět na stupních vítězù. Ve čtvrtém závodě seriálu GvA, který se jel v jeho belgickém domově Essenu, dojel třetí za belgickou dvojící Niels Albert, Sven Nys.

Albert vyrazil dopředu brzy po startu. „Jel výborně, vyhrál zaslouženě,“ řekl Štyby. Za ním jezdili kromě Zdeòka ještě Pauwels a Nys. Pauwelse zbrzdil pád v bahnité pasáži. Nys trochu ztrácel, ale pak zahájil neskutečnou stíhačku a předjel Zdeòka. „V posledních dvou kolech měl spoustu sil. Já udělal dvakrát chybu ve výjezdu, zapíchnul jsem se tam, ale i tak třetí místo beru. Na víc jsem dnes prostě neměl,“ přiznal Zdeněk.

V Essenu si užíval obrovskou podporu svých fanouškù, v každé zatáčce bylo slyšet skandování „Štyby“. „Lidi byli fantastičtí, na stupních vítězù mi dokonce zazpívali Happy birthday,“ prozradil jezdec Štybar, který včera slavil 24. narozeniny.



Výsledky: 1. Niels Albert, 2. Sven Nys (oba Bel.), 3. Zdeněk Štybar (ÈR), 4. Kevin Pauwels, 5. Dieter Vanthourenhout, 6. Bart Aernouts (vš. Bel.), 7. Radomír Šimùnek (ÈR), 8. Enrico Franzoi (It.). Stav GvA: 1. Albert 98 b., 2. Nys 91, 3. Štybar 86, 4. Pauwels 71, 5. Aernouts 61.




By on 12/12/2009