Scenario blijft zich herhalen

Scenario blijft zich herhalen

Het wil maar niet lukken in de Ronde van België voor de mannen van Omega Pharma-Quick Step. Ook in de derde etappe raakte de trein niet helemaal op de rails. Toch werd Andrew Fenn nog vijfde. Zdenek deed zijn werk en werd 57e.

"Het was weer een moeilijke etappe", klonk het na afloop. "We probeerden verschillende keren een waaier op te zetten, maar dat wilde niet meteen lukken. Heel spijtig. Iljo Keisse reed dan maar de hele dag op kop van het peloton om de vlucht van de dag te controleren."

Met succes. "Iljo is echt heel sterk bezig. De laatste 60 kilometer is de rest van de ploeg ook beginnen rijden. We dachten Andrew en Gert Steegmans naar de sprint te loodsen, maar in de slotkilometer liep het fout. We hebben ons best gedaan."

André Greipel toonde zich na 163 kilometer voor de derde dag op rij de snelste. De Duitser bleef ook dit keer Danilo Napolitano voor. Zdenek eindigde 57e en staat in het klassement op een halve minuut. Morgen volgt een individuele tijdrit over 20 kilometer naar Arendonk.

"Ik ben benieuwd of ik progressie heb geboekt tegenover vorig jaar op de tijdritfiets", blikt Styby al vooruit. Met Tony Martin beschikt de ploeg overigens over de topfavoriet. De Duitser werd vorig jaar in Kopenhagen nog wereldkampioen in deze discipline.
By on 25/05/2012