Leeggereden voor Tony Martin

Leeggereden voor Tony Martin

Omega Pharma-Quick Step heeft de eindzege in de Ronde van België met Tony Martin beet. Zdenek reed zich in de vijfde en laatste rit in de kijker in dienst van zijn kopman. "Lang geleden dat ik zo leeg ben geweest. Leeg, maar wel voldaan."

De laatste etappe trok door de Ardennen en ging van Clavier naar Engis over 212 kilometer. Er moesten verschillende hellingen worden overwonnen, waaronder drie keer de Mur d'Amay, de Côte de Hermalle sous Huy en de Rue des Fagnes, waar de finish lag.

Styby reed zich samen met zijn ploegmaats volledig leeg in dienst van Martin, die de eindzege wel zou veilig stellen. "Dat was de opdracht. De ploeg heeft hard gewerkt. Iljo, Guillaume, Gert, Andrew, Nikki, Matteo... iedereen eigenlijk. We hebben Tony perfect afgezet."

Die stond er in de finale een beetje alleen voor. De Duitser deed het alles behalve slecht, werd zevende, verloor amper tijd en won de Ronde van België. "Tony is echt een leuke en dankbare gast. ’t Is een plezier om voor hem te werken."

In het eindklassement zakte Styby zelf van 23 naar plaats 36. "Het belangrijkste van mijn ronde is dat ik mijn tijdrit heb kunnen verbeteren. Dat was ook mijn doel. Er is nog veel werk, maar ik neem stap voor stap." Morgen trekt Zdenek naar Londen om de Olympische wegrit te verkennen.

Foto Š Lydia Van de Meerssche
By on 28/05/2012