Op eigen tempo naar boven

Op eigen tempo naar boven

De tweede etappe in de Ronde van Zwitserland bracht de renners over twee beklimmingen naar Verbier. De ritzege ging naar de Portugees Rui Costa, die meteen ook de gele leiderstrui veroverde. Onze favoriet deed het rustig aan en kwam als 94e binnen.

"Het was een lange dag", doet Styby zijn verhaal. "We moesten al om half 8 uit ons bed voor een busrit van anderhalf uur. We waren de hele tijd maar aan het bidden dat het vandaag niet zou regenen, want we moesten onder andere over de Simlon Pass. Eentje op 2.005 meter hoogte."

Met succes. De regen bleef uit en dus bleven de regenjasjes in de wagen. Het wedstrijdverhaal was verder heel simpel: twee vluchters gaven de koers kleur, werden gegrepen, waarna de favorieten het onder elkaar uitvochten. Costa won voor Fränk Schleck en Mikel Nieve.

"Ik hield het heel rustig", gaat Zdenek verder. "Of wat je rustig kan noemen. We moesten 218 kilometer overbruggen met een sterke tegenwind. We zaten 6 uur en 45 minuten op de fiets. Op de laatste klim richting Verbier reed ik op eigen tempo naar boven."

Zdenek bolde uiteindelijk als 94e over de streep op iets meer dan acht minuten van de winnaar. "En na afloop moesten we nog eens 45 minuten in de wagen zitten richting hotel. Hopelijk ben ik tegen morgen goed gerecupereerd. De etappe is dan gelukkig iets makkelijker."
By on 10/06/2012