Grote teleurstelling op kampioenschap

Grote teleurstelling op kampioenschap

Milan Kadlec is de nieuwe kampioen van Tsjechië. In een sprint met twee was Kadlec net iets sneller dan Frantisek Rabon, ploegmaat van Styby, die zelf als vijfde eindigde. "Dit is echt een grote teleurstelling voor mij. Ik kan mijn Olympische droom opbergen."

"Een mooie dag is het alles behalve", klonk het bij Zdenek. "Mijn ploegmaats Frantisek Rabon en Peter Velits grijpen elk net naast de nationale titel. Rabon voor Tsjechië, Velits voor Slowakije. Ik eindigde maar net buiten de top drie en kan dus niet meer worden genomineerd voor de Spelen…"

Tsjechië en Slowakije rijden naar traditie samen hun kampioenschap. Dit jaar mocht het Slowaakse Punchov het organiseren. "En in de finale reden er daar drie van mijn landgenoten weg. Wat moest ik doen? Er achter rijden? Terwijl mijn ploegmaat Rabon mee was?"

"Nochtans hadden we met de broertjes Velits, Rabon en Roman Kreuziger van Astana samen een goede koers gereden. We hadden beslist de krachten te bundelen. Helaas waren er een paar jongens die hard met ons aan het lachen waren en nooit meewerkten. Met name meneer Jan Barta."

Barta stond na zijn overwinning op het Tsjechisch kampioenschap tegen de klok al heel dicht bij een ticket voor Londen. Op het wiel van onze favoriet rijden en alles samen houden moest hem verzekeren van de Spelen. "Barta en zijn collega’s sprongen altijd op mijn wiel als ik eens iets probeerde."

"Op het einde, toen de drie Tsjechen al weg waren, trachtte ik mijn Slowaakse ploegmaats te helpen aan hun titel. Helaas was Peter Sagan te sterk in de sprint. Ik ben alles kwijt: mijn Olympische droom en mijn absolute doel dit jaar. Nu moet ik gaan voor een andere koers. Het doet pijn."
By on 24/06/2012