Trein raakt niet op de rails

Trein raakt niet op de rails

De eerste etappe van de Ronde van Wallonië was meteen een moeilijke. Er werd snel gereden van bij het begin en niemand raakte echt weg. "Een moment was ik weg met een veelbelovende groep, maar niemand werkte echt goed mee. Zonde."

Een rit over 159,7 kilometer opende de vijfdaagse door het Franstalige gedeelte van België. De eerste etappe liep van Tournai naar Lessines. "De eerste twee uren werd er heel snel gereden. Een paar renners reden weg, maar telkens opnieuw kwam alles weer samen."

"Ik was weg met een groep van twintig, maar we werkten niet goed genoeg samen. Accent Jobs en Topsport Vlaanderen hadden niemand mee en reden het gat weer dicht. Daarna besloot de ploeg te gaan voor een sprint en we trokken de kaart van Francesco Chicchi."

Maar de voorbereiding verliep niet zoals gehoopt. "Het ging er wild aan toe in de finale. En onze trein kwam daardoor niet goed op de rails. Chicchi werd vierde. Tom Boonen heeft ook hard gewerkt ondanks zijn ribbreuk. Die is echt sterk! Ik kijk uit naar de Olympische Spelen… om te kijken."
By on 21/07/2012