Spaans avontuur

Spaans avontuur

Met de Clasica San Sebastian en de Ronde van Spanje is Zdenek aan een Spaans avontuur toe. Morgen start hij in een van zijn eerste klassieker, komende zaterdag is zijn eerste grote ronde aan de beurt. "Ik ga zonder veel verwachtingen naar daar. Ik start zonder groot doel."

"Ik heb de voorbije weken weinig rust gehad", laat Styby weten. "De jongste twee weken zat ik in Livigno om te trainen in de bergen. Het weer was er beter dan verwacht en dus heb ik vele uren op de fiets gezeten. Maar in België moet het ook niet slecht geweest zijn heb ik gehoord."

Heel vaak was onze Tsjech nog niet in ons land. "Sinds maart ben ik twee keer in België geweest: tijdens de Ronde van België en tijdens die van Wallonië. Daarna ben ik zes dagen naar Tsjechië geweest, zat ik twee weken in Italië en nu volgen vier weken Spanje. Ik zit niet stil."

"Ik ben heel benieuwd naar mijn eerste klassieker met de Clasica San Sebastian en de daarop volgende Ronde van Spanje. Ik start zonder groot doel. Het belangrijkste is om de lastige dagen te overleven en hopelijk kan ik pieken naar een paar etappes. Ik kijk er echt naar uit en ben heel gemotiveerd."
By on 13/08/2012