Maagproblemen in de Clasica

Maagproblemen in de Clasica

De Clasica San Sebastian is niet gelopen zoals gehoopt. Zdenek zat goed in de wedstrijd, reed met het peloton over de beruchte Jaizkibel, maar kreeg daarna te kampen met maagproblemen. "Nu maar hopen dat ik fit ben tegen de Ronde van Spanje."

"Ik heb de voorbije twee dagen flink wat last gehad", zegt Styby. "Gelukkig is het vandaag al iets beter. Ik heb in ieder geval al kunnen fietsen. Er is dus hoop. In de finale van de Clasica begon ik me heel slecht te voelen en kreeg ik krampen in mijn maag. Spijtig, want het was mijn eerste klassieker."

Wat nu met de Vuelta? "Starten doe ik sowieso. Misschien is het morgen alweer over, hé. Wat ik van de wedstrijd moet verwachten weet ik niet. Mijn hoofddoel is Madrid halen. De Vuelta is dit jaar uitzonderlijk zwaar met verschillende aankomsten bergop. En vergeet ook de warme temperaturen niet."

"Ik hoop dat ik een van mijn ploegmaats kan helpen aan een ritzege. Dario Cataldo, Kevin De Weert en Serge Pauwels zijn de kopmannen. In de tijdrit hebben we Tony Martin en Frantisek Rabon. En voor de sprint kunnen we rekenen op onze snelle man Gert Steegmans."

De Ronde van Spanje begint zaterdagavond met een ploegentijdrit over 16,2 kilometer in Pamplona.

Foto Š Tim De Waele/TDWsport.com
By on 16/08/2012