Bewogen dag

Bewogen dag

Het is Tony Martin van Omega Pharma-Quick Step net niet gelukt om een etappe te winnen in de Ronde van Spanje. De ploegmaat van Zdenek moest in een sprint met twee zijn meerderen erkennen in Simon Clarke. Styby zelf werd 91e.

"Het was de bedoeling om enkele mannetjes mee te hebben in de vroege vlucht", doet onze man zijn verhaal. "Een groep van vijf reed kort na de start weg en daar was Tony meteen bij. Toen ze een voorsprong van dertien minuten hadden, dachten we dat de koers gereden was."

Op dat moment zette Team Sky een waaier op. Leider Alejandro Valverde kwam daardoor ten val en zou niet meer terugkeren. "Het ging allemaal zo snel. Ook op de slotklim. We hebben Serge Pauwels zo lang mogelijk geholpen en hij eindigde gelukkig in de groep van de favorieten."

"Tony bleef nog voorop met een paar minuten maar kwam te kort in de sprint. Toch is zijn tweede plaats lang niet slecht. Het was vandaag overigens opnieuw heel warm, over de veertig graden. Heel lastig om in te koersen, maar het is voor iedereen hetzelfde."
By on 21/08/2012