Drinken, drinken, drinken

Drinken, drinken, drinken

Na twee aankomsten bergop stond er in de Ronde van Spanje weer een vlakke rit op het programma. Of liever: een criterium. In Logroño werden acht ronden van 21 kilometer afgewerkt. En zoals verwacht eindigde de rit ook op een sprint.

"We trokken opnieuw de kaart van Gert Steegmans", zegt Zdenek. "We reden in de laatste twintig kilometer voortdurend vooraan in het peloton, maar in de laatste twee kilometer liep het wat mis. We raakten elkaar kwijt en ik bleef alleen over. Daardoor eindigde ik als zeventiende."

De temperatuur viel vandaag gelukkig iets beter mee. "Geen 40, maar wel 39 graden vandaag! We moesten opnieuw veel drinken, tot twee liter per uur. Dat is ongeveer acht tot tien liter voor de hele etappe. Gelukkig niet alleen water, maar ook sportdrank en kleine blikjes cola."

"Eten doen we ’s avonds op hotel. We hebben onze eigen keuken op wielen, een kleine vrachtwagen met twee koks. Zij bereiden de maaltijden voor ons en serveren het in het hotel. Het is veel beter zo, want op die manier eten we wanneer we willen."

En maar goed ook. "Ja, want in Spanje is het de gewoonte om ’s avonds heel laat te eten. Zelfs om 22u nog. Te laat voor ons. We krijgen bovendien alles vers van onze koks: vis, vlees en fruit. Iets om tijdens de etappe al naar uit te kijken."

Foto Š Tim De Waele
By on 22/08/2012