In een rotvaart naar Andorra

In een rotvaart naar Andorra

Styby had zich de etappe naar Andorra in de Ronde van Spanje iets makkelijker voorgesteld. Althans, de eerste honderd paar kilometer. "Er is ontzettend snel gereden. Het was de hel. En toen moesten de grote beklimmingen nog komen", zuchtte hij na afloop.

"De eerste 73 kilometer hebben we afgewerkt aan een gemiddelde van 53 kilometer per uur. En dat over 1.000 hoogtemeters. Het was echt heel lastig. Pas toen een paar renners wisten te ontsnappen werd het wat rustiger in het peloton, maar lang duurde dat niet."

Het tempo ging opnieuw de hoogte in. "Daardoor had ik op de laatste twee beklimmingen, op grondgebied van ministaatje Andorra, geen kracht meer in de benen. Ik heb dan maar mijn eigen tempo gezocht en enkel voor me uitgekeken."

Onze favoriet kwam uiteindelijk een kwartier na winnaar Alejandro Valverde over de streep. "Het was een zware etappe. En de snelheid was gewoon gek. Ik heb nog een hoop te leren", besloot Zdenek, die morgen met de rest van het peloton naar de stad Barcelona fietst.

Foto Š Tim De Waele
By on 25/08/2012