Geparkeerd in Barcelona

Geparkeerd in Barcelona

Styby heeft zich in de negende etappe van de Ronde van Spanje opnieuw laten zien. In de finale ging hij mee met Alberto Contador. "Er was een kort klimmetje en Contador ging. Ik voelde me op dat moment goed dus probeerde ik hem te volgen."

De etappe naar Barcelona kende een traditioneel koersverloop. De vlucht van de dag werd ruim voor de aankomst gegrepen, waarna die ene helling in de slotkilometers het peloton deed scheuren. "En toen ging Contador. Ik voelde me goed tot op 200 meter van de top."

Plots ging het heel slecht met onze kampioen. "Ik dacht zelfs even dat ik het niet tot de streep zou redden, terwijl het nog slechts een paar kilometer was. Het was misschien geen goed idee om mee te gaan met Contador. Maar denk nu niet dat ik het de volgende etappes niet meer zal proberen."

"Ik zit er wel een beetje mee. Eigenlijk had ik gewoon met de eerste groep moeten mee zijn. Nu werd ik pas 65e op een minuut. Jammer", besloot Zdenek, die morgen samen met de andere renners in de Vuelta aan een eerste rustdag toe is. Dinsdag vliegen ze er opnieuw in.
By on 26/08/2012