Eigen tempo op Lagos de Covadonga

Eigen tempo op Lagos de Covadonga

De vijftiende etappe in de Ronde van Spanje was alles behalve makkelijk. De renners kregen twee lastige beklimmingen voor de wielen geschoven voor ze nog aan Lagos de Covadonga moesten beginnen. Zdenek hield het rustig en bolde twintig minuten na de winnaar over de streep.

"We namen met de ploeg een goede start want Kristof Vandewalle was mee in de ontsnapping van achttien renners. Een eind verderop, in een afdaling, moest hij er wel af samen met nog zeven andere jongens. De achterstand van ons in het peloton was toen al te groot om nog iets te ondernemen."

De groep van tien bleef buiten schot en mocht op de flanken van de zware beklimming van Lagos de Covadonga uitmaken wie er won. "Het peloton was toen nog steeds tien minuten achter. Ik heb onze kopman Serge Pauwels zo lang mogelijk vooraan proberen te houden en ben dan gelost."

Styby reed op eigen tempo verder naar boven en kwam binnen in een grote groep met onder andere Philippe Gilbert. In het klassement zakte onze Tsjech naar plaats 73 en volgt hij op een uur en elf minuten van leider Joaquim Rodriguez. "Morgen gaat het opnieuw bergop. In totaal 4.500 hoogtemeters!"

Foto Š tdwsport.com
By on 02/09/2012