Twee keer pech, maar goede benen

Twee keer pech, maar goede benen

Daags na de tweede rustdag stond er een relatief makkelijke bergetappe op het programma in de Ronde van Spanje. Het peloton maakte er echter weer een harde dag van. "Gelukkig had ik vandaag goede benen, anders was het game over."

De renners kregen een etappe tussen Santander en Fuente Dé met drie beklimmingen voor de wielen geschoven. Slechts van derde en tweede categorie. "We vlogen er van bij de start weer in. In het eerste wedstrijduur had ik een gemiddelde wattage van 395 getrapt."

En dat ondanks een lekke band. "Na twintig kilometer had ik prijs. Gelukkig kwam ik toch weer terug. En ook de tweede keer, net voor die klim van derde categorie, reed ik nog eens lek. En ook toen was ik in staat om weer aan te sluiten bij het peloton."

Iets later, op de klim van tweede categorie op vijftig kilometer van de aankomst, gebeurde er iets vreemd. "Alberto Contador viel aan. Iedereen was even in shock. Niemand had het verwacht. Het was een heroïsche prestatie van hem om van zo ver te gaan. Hij won en nam ook de leiderstrui."

Styby kwam twintig minuten na de aankomst van Contador over de streep. "In de grupetto, samen met 130 andere renners. Het was een harde dag. De jongens hier zeggen dat de Vuelta dit jaar harder is dan de Giro en de Tour. Nu volgen enkele vlakke etappes en hoop ik dat het rustiger blijft."
By on 05/09/2012