Styby krijgt in Valkenburg nieuwe Specialized crossfiets

Styby krijgt in Valkenburg nieuwe Specialized crossfiets

Ergens in de buurt van Valkenburg, waar Zdenek zondag deelneemt aan het wereldkampioenschap, kreeg onze favoriet hoog bezoek. De mannen van Specialized kwamen langs om hem zijn nieuwe crossfiets te overhandigen. U leest het goed. Crossfiets.

"Een geweldig frame", glunderde Zdenek met zijn nieuw speelgoed. "De fiets is echt perfect. Ik kan niet wachten om er mee te rijden. Maar dat zal ik toch nog moeten doen tot na het wegseizoen. Hoewel: zo lang duurt dat eigenlijk ook niet meer."

Met die fiets moet wel gereden worden. "Ik zal komende winter sowieso een aantal wedstrijden rijden. Het Tsjechisch kampioenschap is straks in Stribro en mijn vader zit in de organisatie. Ik moet daar dus wel starten. In aanloop daarvan doe ik zeker mee aan een aantal andere crossen."

"Ik zal het crossen gebruiken als training op het wegseizoen. Mooie uitslagen moeten we dus nog niet verwachten. Als ik in december zou beginnen, start ik bovendien ook achteraan, als vijftigste, ofzo. Het zal me veel moeite kosten om naar voor te rijden, maar ik zal wel mijn best doen."

En wat met het WK in het Amerikaanse Louisville? "Dat is nog heel ver af. Op dit moment kan ik niet zeggen of ik daar al dan niet bij zal zijn. Die beslissing zal ik pas nemen na het Tsjechisch kampioenschap. De cross zal echt enkel dienen als voorbereiding op de voorjaarsklassiekers."

Bekijk de foto's hier.
By on 21/09/2012