Ondertussen in Stribro...

Ondertussen in Stribro...

Onze kopman is inmiddels al een paar weken op rust na een zwaar wegseizoen. Een zwaar, maar wel een knap wegseizoen met twee overwinningen: een rit in de Vierdaagse van Duinkerke en een rit in de Ronde van Polen. En Styby reed ook zijn eerste grote ronde uit.

Hoe kijk je er op terug?

Eigenlijk was het mijn eerste echte wegseizoen. In 2011 reed ik slechts een paar wedstrijden op de weg, waarvan de Ronde van Zwitserland de belangrijkste was. Nu reed ik tot oktober. Ik kwam aan de start van een paar klassiekers, de Ronde van Spanje en het WK. Heel anders dan vorig jaar dus.

Wat was het belangrijkste resultaat?

Toch wel mijn twee overwinningen. In Polen was het WorldTourniveau en in Duinkerke was het de koninginnenrit. Ik heb toch laten zien dat ik kan strijden tegen de sterke jongens.

En wat was je grootste ontgoocheling?

Dat ik niet mocht deelnemen aan de Olympische Spelen in Londen. Ik was er nochtans zo dicht bij.

Heeft de Vuelta je geholpen?

Zeker weten. Het was de hogeschool voor mij. Het was een van de meest zware edities en ik was er beter dan verwacht. En ik ben er sterker uitgekomen. Ik had gehoopt om een etappe te winnen, maar ik kan natuurlijk niet alles hebben.

Ben je nu moe?

Ja. Ik dacht dat het wel zou meevallen, maar niet dus. Ik heb moeite met wakker te worden en op te staan. Het lichaam doet pijn. Ik moet sterke koffie drinken om fris te zijn!

Wat doe je nu tijdens de rust?

Ik ben nu thuis in Stribro bij mijn familie. Ik breng veel tijd door met mijn nichtje Amalka. We zijn samen nog gaan skaten. ‘k Heb het hier erg naar mijn zin.

De fiets is ver weg.

Eigenlijk niet. Ik ben al een paar keer gaan rijden met m’n pa. Ik heb van Specialized een mooie mountainbike gekregen. Het is dezelfde als die waar Jarloslav Kulhavy Olympisch kampioen is mee geworden in Londen. Super. Ik voel me als een klein kind die nieuw speelgoed heeft gekregen. Het is eigenlijk niet mogelijk om niet met die fiets te rijden. Maar ’t is enkel rijden voor ’t plezier, hoor, niet om te trainen.

Hoelang blijf je in Tsjechië?

Tot het einde van oktober. Daarna vertrek ik met Ine op vakantie. Ik weet nog niet naar waar, we zullen op het laatste moment wel iets kiezen. Wanneer we terug thuis zijn begin ik weer te trainen. Dat moet ergens in het midden van november zijn. ’t Zal niet lang duren voor ik dan naar Mallorca ga.

En wat met het veldrijden?

Ik zou graag enkele wedstrijden willen rijden in België eind december, om daarna het Tsjechisch kampioenschap te rijden in Stribro.

En wat met het WK in Louisville?

Dat is op dit moment heel onwaarschijnlijk. Ik wil mezelf voorbereiden op de voorjaarsklassiekers en dus zal ik waarschijnlijk moeten starten in de Ronde van Qatar, ofzo. En dan is het niet mogelijk om het WK mee te pikken. Er is nog wel een kans, maar die is bijzonder klein.

Laatste vraag: wat denk je van de nieuwste aanwinst van Omega Pharma-Quick Step?

Heel goede aanwinst! Mark Cavendish is de beste sprinter ter wereld en dus moeten we met hem er bij nog meer kunnen winnen. We hebben veel renners die hem kunnen helpen om de sprint aan te trekken. We zullen elkaar voor het eerst ontmoeten op trainingskamp in Mallorca van 11 tot 19 december.
By on 24/10/2012