Weer aan 't werk

Weer aan 't werk

De vakantie zit erop. Zdenek bleef welgeteld één dag in België en nam daarna snel weer het vliegtuig richting Mallorca. "De dagen zonder fiets zijn voorbij", laat Styby weten. Nochtans zat hij ook op vakantie in Tenerife niet helemaal stil.

"In de ochtend, nog voor het ontbijt, ging ik samen met mijn vriendin Ine wat lopen. ’s Avonds ging ik dan nog eens naar de gym voor wat oefeningen. Het waren tien leuke dagen en we hebben er allebei enorm van genoten", klinkt het.

Op 14 november keerden ze samen terug en een dag later vloog onze favoriet al naar Mallorca. "Ik heb hier al heel wat trainingen afgewerkt. De weersomstandigheden zijn hier goed en het is hier ook rustig. Maar ik zit hier niet alleen op mijn fiets, hoor. Ik doe nog andere dingen ook."

"Afgelopen zondag bijvoorbeeld: toen moest ik ’s ochtends 40 minuten lopen, daarna vier uur fietsen en ’s avonds nog eens een uur in de gym doorbrengen. Ik voel het nu wel, maar dat is normaal als je een maand lang bijna niets hebt gedaan."

Styby zal nog tot 25 november trainen op Mallorca. "Daarna neem ik het vliegtuig naar Slowakije, waar de teambuilding met onze ploeg Omega Pharma-Quick Step zal doorgaan. Drie dagen lang. Daarna kom ik naar België om deel te nemen aan de Boonen & Friends Charity Cross in Mol op 1 december."

Vervolgens zal Zdenek terugvliegen naar Mallorca voor het eerste trainingskamp van de ploeg. Die duurt van 11 tot 19 december.
By on 19/11/2012