Essen, Zolder, Loenhout, Bredene, Diegem, Baal & Stribro

Essen, Zolder, Loenhout, Bredene, Diegem, Baal & Stribro

Styby heeft vandaag zijn programma voor de winter bekendgemaakt. De Tsjechische kampioen zal zaterdag debuteren in de veldrit van Essen. "Ik neem het heel serieus. Ik zal er alles aan doen om zo goed mogelijk te eindigen. Maar makkelijk gaat het niet worden."

Na Essen trekt Zdenek naar Tsjechië om er kerstmis te vieren. Daarna begint hij vervolgens aan een hele drukke week met vijf wedstrijden op zeven dagen. "Ik zal dus ook voor het eerst drie dagen op rij crossen. Ik wil zo goed mogelijk aan de start komen van het Tsjechisch kampioenschap."

"Het zal zeker niet makkelijk worden om te knokken tegen de beste crossers van de wereld. Maar ik ga mijn best doen. Voor zowel mezelf als voor de fans. Ik beloof hen dat ik er alles zal aan doen om zo dicht mogelijk te eindigen. Ik ben niet van plan om er met mijn klak naar te gooien."

Het programma van onze favoriet bestaat na Essen uit Heusden-Zolder (26/12), Loenhout (28/12), Bredene (29/12), Diegem (30/12), Baal (01/01) en het nationaal kampioenschap in Stribro (12/01). Daarna zal Styby zich opnieuw concentreren op het wegseizoen.

"Om dat te doen moet ik wel het wereldkampioenschap laten schieten", gaat hij verder. "Het was een moeilijke beslissing, maar een die ik wel moest nemen. Om me voor te bereiden op het WK had ik een andere voorbereiding nodig en dan was het risico om niet te presteren op de weg groot."

"In 2013 wil ik mij, zoals ik al eerder heb gezegd bij verschillende gelegenheden, alleen op de weg focussen. Mijn debuut? Meer dan waarschijnlijk in Mallorca begin februari. We zijn met de ploeg nog druk in overleg om mijn programma tot in de details af te maken."

Bekijk hieronder een interview met Zdenek door de mannen van Omega Pharma-Quick Step.


By on 17/12/2012