Essen, Zolder, Loenhout, Bredene, Diegem, Baal a Stříbro

Essen, Zolder, Loenhout, Bredene, Diegem, Baal a Stříbro

Závodem seriálu bpost bank trofee v jeho belgickém domově Essenu odstartuje Zdeněk v sobotu 22. prosince svou krosovou anabázi v této sezóně. Celkem bude čítat sedm startù.
Dalšími závody budou 26. prosince SP v Zolderu, 28. Loenhout, 29. Bredene, 30. Diegem, 1. ledna Baal. Posledním startem bude mistrovství republiky ve Stříbře 12. ledna, které pořádá Štybyho táta.
„Když už do krosu jdu, tak ne proto, abych se vozil, ale chci si zazávodit. Pořádně nevím, co od sebe mùžu čekat, ale doufám, že se aspoò nějaký závod povede,“ řekl Zdeněk, který je ještě stále na Mallorce se svým týmem Omega Pharma-Quick Step, kde trénuje na silniční sezónu.
„Kros rozhodně beru vážně. Možná budu oproti ostatním klukùm více odpočatý, ale trénuju teprve čtyři týdny, takže žádné zázraky asi čekat nemùžu. Jsem rád, že začínám zrovna v Essenu, kde sídlí mùj belgický fan club. Jsem tam doma a doufám, že fanoušci mùj comeback přivítají. V každém závodě nechám všechno a moc se na cyklokros těším, i když pùjde jen o pár závodù. Díky rankingu navíc budu stále startovat z předních řad, což je taky výhoda,“ uvedl Štyby.
Na Mallorce je už od 5. prosince s českým týmovým kolegou Raboněm, slovenskými bratry Velitsovými a Němcem Martinem. O šest dní později za nimi dorazil zbytek týmu. „Měli jsme normální tréninky, focení, řešili jsme program,“ popsal Štyby.
Domù se vrací ve středu, pak se chce alespoò dva dny trochu víc sblížit s krosovým kolem, aby v sobotu ve svém belgickém domově v Essenu nezklamal. Pak odjede na Štědrý den do Èeska, ale hned další den se vrací do Belgie na zbytek vánoční tour. Krosovu sezónu skončí na mistrovství republiky ve Stříbře a pak se bude koncentrovat jen na silnici. Jeho prvním startem by měly být závody na Mallorce začátkem února. „Ale detailní podobu programu ještě dolaïujeme.“








By on 17/12/2012