Mrzí mě, co se stalo Janovi. Radši bych byl desátý

Mrzí mě, co se stalo Janovi. Radši bych byl desátý

Ve svém prvním cyklokrosu sezóny v belgickém Essenu předvedl Štyby parádní výkon a do poslední chvíle bojoval o vítězství. Cílem nakonec projel první, ale po závodě byl odsunut na čtvrté místo, protože ve spurtu poslal k zemi Belgičana Jana Denuwelaereho. Ten byl nakonec potvrzen jako vítěz, Zdeòka dali rozhodčí na poslední místo čelní skupiny.
„V první řadě bych chtěl říct, že mě strašně mrzí, co se stalo. Byl jsem z toho hodně špatnej. Radši bych dnes skončil desátý než tohle. Janovi jsem se omlouval hned v cíli. Jel jsem za ním, měl jsem strach, jestli nemá něco zlomeného. Naštěstí byl jen odřený. A pak jsem s ním mluvil ještě na dopingové kontrole. Myslím, že to vzal. Tyhle věci se občas stanou, ale mrzí mě, že něco takového poprvé v kariéře potkalo i mě. Nikdy jsem takhle nikoho nesrazil a doufám, že to bylo i naposled. I tak z toho budu blbě spát,“ řekl Zdeněk.
„Byla to moje chyba. Jana jsem pořádně neviděl a najednou se zjevil na levé straně. Vùbec jsem ho tam nečekal. Zapřeli jsme se o sebe, já jsem ztratil rovnováhu a on upadl,“ popisoval inkriminovaný moment po závodě ve svém belgickém domově, který se jel na přetěžké rozbahněné trati.
Ze svého prvního krosu měl Zdeněk jinak dobrý pocit. „Ani by mě nenapadlo, že budu hned spurtovat o vítězství. Závod jsem si neskutečně užíval až na těch posledních pár metrù. Ta situace se mi asi bude vracet ještě hodně dlouho. Jsem rád, že se Janovi nestalo nic vážného,“ dodal Zdeněk.





By on 22/12/2012