Op het podium in Heusden-Zolder

Op het podium in Heusden-Zolder

Styby is derde geworden in de wereldbeker van Heusden-Zolder. Onze kampioen nam een goede start, maar kon in de derde ronde niet reageren op een aanval van Niels Albert en Sven Nys. Die laatste trok het laken naar zich toe, terwijl die van ons in de achtergrond vocht voor de laatste podiumplaats.

De tweede wedstrijd van Styby was de zesde manche van de wereldbeker. Daarin vochten Albert en Nys niet alleen voor de dagzege, maar ook voor de leiding in het klassement. Zdenek moest starten op de tweede rij, maar schoof na het startschot meteen op naar plaats vier.

Lang duurde het niet voor onze favoriet ook de leiding nam. Een verschil forceren zat er helaas niet in. Zdenek maakte op het technische, maar eveneens snelle rondje net iets te veel foutjes. "Ik heb amper op de crossfiets gezeten de laatste weken, dus was dat heel normaal."

Albert en Nys kenden uiteraard minder problemen en reden weg in de derde ronde. Kevin Pauwels schoof uit de achtergrond op naar plaats drie, maar kwam ondanks steun van onder andere onze Styby niet veel dichter. Halfweg was het kalf verdronken en concentreerden zij zich op de derde plaats.

"Ik voelde naar de laatste ronde toe dat ik nog wat kracht in de benen had. Ik maakte een paar foutjes, want het parcours werd door de regen steeds meer modderig. Die foutjes kon ik telkens wel weer recht zetten. En in de laatste ronde plaatste ik mijn demarrage. Daar hou ik een goed gevoel aan over."

Nys won de wedstrijd voor Albert en een halve minuut later bolde de Tsjechische kampioen knap als derde over de streep. "Daar ben ik heel blij om. Het is goed voor mijn hoofd om weer op het podium te staan. Sven en Niels volgen was vandaag trouwens onmogelijk. Ze reden veel te snel."

Morgen volgt er een rustdag voor Zdenek, maar vanaf vrijdag komen de crossen snel. Eerst volgt er die in Loenhout, zaterdag trekt hij naar Bredene en op zondag start hij in Diegem. "Drie dagen na elkaar crossen deed ik nog niet. Ik ben benieuwd hoe dat gaat voelen."

Foto Š TDWsport.com
By on 26/12/2012