Tweede in Loenhout

Tweede in Loenhout

Die eerste plaats komt steeds dichter. In Essen werd Styby vierde, in Heusden-Zolder derde en vandaag in Loenhout eindigde hij verdienstelijk tweede. Even stak onze kampioen zijn hand uit naar de zege, maar wereldkampioen Niels Albert bleek aan het eind toch nog iets sterker.

Door de aanhoudende regen was ook het parcours in Loenhout, een manche voor de Bpost Bank Trofee, een modderpoel geworden. Styby nam er een goede start en dook als vierde het veld in. Op een aanval van Albert in de tweede ronde waren hij en Klaas Vantornout de enigen die konden reageren.

Het trio reed langzaam maar zeker weg van de rest. Sven Nys kende een pechdag en Kevin Pauwels bleef hangen op een seconde of tien. Net voorbij halfweg moest vooraan ook Vantornout er nog eens af en werd het een duel tussen Albert en de Tsjechische kampioen.

In de voorlaatste ronde maakte Albert een foutje. "Ik dacht: oké, ik ga het proberen. Ik nam wat afstand, maar kwam daarna te kort. Ik kon misschien nog een halfuur hetzelfde tempo aanhouden, maar versnellen kan ik momenteel niet. En dat was nodig om Albert af te houden."

Albert kwam in de laatste ronde terug en schudde onze man af in de laatste hectometers. En dus werd Styby tweede. Pauwels ging nog over Vantornout en maakte het podium compleet. Wie weet lukt het onze Tsjech morgen wel in Bredene of zondagavond in Diegem.
By on 28/12/2012