ZEVENDE TITEL IS BINNEN!

ZEVENDE TITEL IS BINNEN!

Styby heeft zijn favorietenrol op het Tsjechisch kampioenschap in Stribro waargemaakt. Onze kampioen reed voor eigen publiek solo naar zijn zevende titel bij de profs. Het zilver ging naar Martin Bina, het brons was voor Vojtech Nipl.

"Ik had me voor de wedstrijd voorgenomen om zeker niet aan te vallen in de eerste twee ronden", doet Styby zelf het verhaal. "Ik hield me aan mijn plan en plaatste pas in ronde drie een eerste versnelling. Ik nam snel een paar meter voorsprong en die bouwde ik langzaam uit."

Zdenek reed een geruststellende kloof van meer dan een halve minuut bij elkaar op Martin Bina en Radomir Simunek. "In de laatste ronden had ik het gevoel dat ik de wedstrijd goed controleerde. Ik genoot van de sfeer, want de supporters waren fantastisch."

Styby won uiteindelijk met 47 seconden op Bina. Simunek viel weg door materiaalpech en het was Nipl die met de derde plaats aan de haal ging. "Het is geweldig om thuis te kunnen winnen. Mijn papa en zijn vrienden organiseerden de boel hier en hebben goed werk geleverd."

"Ik zit nu aan zeven titels bij de profs (in de Belgische media schrijven ze zes, maar die van 2005 telt wel degelijk als proftitel, red.) en kom nu naast Radomir Simunek senior te staan. Dat betekent veel voor mij. Toch wil ik er graag nog eentje bij."

Het veldritseizoen zit er voor onze kampioen nu wel op. "Morgen vertrek ik naar België met het vliegtuig. Deze week zal ik met Tom Boonen een paar stukken uit de Ronde van Vlaanderen verkennen. Een mooie kans om dat te doen met de beste klassieke renner. Woensdag volgt ook de ploegpresentatie."


Results
1. Zdenek Stybar (Cze) 00:57:28
2. Martin Bina (Cze) + 47
3. Vojtech Nipl (Cze) + 1:11
4. Lubomir Petrus (Cze) + 1:29
5. Tomas Paprstka (Cze) + 1:41

By Niels on 12/01/2013