Cavendish vyhrál, Štyby dvanáctý

Cavendish vyhrál, Štyby dvanáctý

V závodě Kolem Kataru skončil Zdeněk na dvanáctém místě. Celkový triumf vybojoval jeho britský stájový kolega z Omega Pharma-Quick Step Mark Cavendish. Ten navíc vyhrál ve spurtu i závěrečnou etapu, celkově šlo o jeho čtvrtý vavřín v Kataru v řadě za sebou.
„Jsem strašně šastný, že Mark vyhrál další etapu i celkové pořadí. Je legrace i radost pracovat pro někoho, jako je Cav,“ řekl Štyby po poslední etapě, ve které skončil na 61. místě ve stejném čase jako Cavendish. V konečném pořadí na 12. pozici ztratil 45 vteřin.
Etapa se přitom pro jeho tým ani Cavendishe nevyvíjela dobře. „Cav bohužel na začátku spadl a musíme poděkovat dalším týmùm, že z toho nechtěly profitovat a v tu chvíli nezávodily, což od nich bylo gentlemanské gesto,“ přiznal Zdeněk.
Ocenil zejména práci Martina Velitse a Ilja Keisseho. „Tahali skoro celou etapu. Je neuvěřitelné, jak jsou silní,“ pochválil kolegy.
Ale nejvíc slov chvály měl samozřejmě pro Cavendishe. „Znovu ukázal, že je nejlepší sprinter na světě. Nějakých 500 metrù před cílem byl kolem padesátého místa. Neuvěřitelné, co předvedl,“ dodal Štyby, který se zítra s ostatními přesouvá na další závody do Ománu. „Zítřek bude bez kola a doufám, že si trošku odpočineme a užijeme si sluníčka.“





By on 08/02/2013