Styby sprint naar vijfde plaats in Oman

Styby sprint naar vijfde plaats in Oman

Peter Sagan heeft de tweede etappe in de Ronde van Oman gewonnen. Zdenek deed het uitstekend en eindigde na een lastige finale knap als vijfde. "Ik ben teleurgesteld en tevreden tegelijk. Het voelt goed om die grote mannen te kunnen volgen."

"Het begin van de etappe was vrij makkelijk, net als gisteren, toen ik overigens heel slechte benen had en die makkelijke etappe welgekomen was. In de finale vandaag lagen een paar steile hellingen en daar wilde ik me graag op testen. Gewoon om te zien hoe ver ik zou komen."

Zdenek slaagde in zijn test. "Het voelde heel goed. Ik kon gewoon mee met mannen als Fabian Cancellara, Alberto Contador, Christoper Froome, Vincenzo Nibali, Rinaldo Nocentini en Peter Sagan. De laatste drie kilometer waren vrij technisch en daar heb ik een foutje gemaakt."

"Ik had mijn spurt eerder moeten inzetten. Ik bleef te lang wachten terwijl er vier jongens wat voorsprong hadden genomen. Ik zette aan op 500 meter van de streep en ik kwam nog heel dicht bij die vier man. Jammer dat ik het net niet dicht kreeg. Ik strandde op een paar seconden."

Onze favoriet eindigde dus als vijfde en mag daar, wat ons betreft, heel tevreden mee zijn. "Dat ben ik ook wel. De conditie is ook goed en dus hoor je mij zeker niet klagen. Morgen volgt een nieuwe test", aldus Styby, die in het klassement nu zevende staat op zeventien seconden van Sagan.
By on 12/02/2013