Slechte benen in Zolder

Slechte benen in Zolder

Styby is zaterdag zesde geëindigd in Zolder, waar de zevende manche van de wereldbeker werd verreden. "Het was de slechtste dag van het seizoen", zei een ontgoochelde Zdenek na afloop.

"Ik heb deze week hard getraind in Tsjechië, misschien heeft dat een rol gespeeld? Ik weet het niet. Ik hoop maar dat ik me in Diegem veel beter voel."

Het moment van de wedstrijd was toen Sven Nys pijnlijk tegen de grond ging in een afdaling. Zdenek, die net achter Nys reed, werd zo opgehouden waardoor Niels Albert plots uit het zicht verdween.

Albert reed naar drie eerder ontsnapte renners toe en zou uiteindelijk tweede worden, ver achter Kevin Pauwels. "Het kwam er op aan om zo min mogelijk punten te verliezen, want in het klassement stond ik voor de wedstrijd gelijk met Albert."

In de laatste ronde viel Nys aan, die nog derde zou worden. "De benen waren leeg, niet goed genoeg. Ook Simunek ging me nog voorbij en zo werd ik zesde. Het verschil is nu twintig punten, maar er zijn nog twee wedstrijden te gaan. Alles is nog mogelijk."
By on 26/12/2009