OPQS wint ploegentijdrit in Tirreno-Adriatico!

OPQS wint ploegentijdrit in Tirreno-Adriatico!

De eerste etappe in Tirreno-Adriatico is meteen een succes geworden voor Zdenek en zijn ploegmaats bij Omega Pharma-Quick Step. Samen toonden ze zich met voorsprong de sterksten in de eerste etappe, een ploegentijdrit naar Donoratico.

“Het was voor mij vandaag een heel lastige dag”, laat Styby weten. “Ik moest achter Michal Kwiatkowski rijden. Die is niet alleen smaller dan ik, die zit ook veel aerodynamische op zijn fiets. Geen cadeau om achter te rijden dus. Soms zat ik comfortabeler als ik op kop moest rijden.”

Styby kwam samen met Mark Cavendish, Tony Martin, Niki Terpstra en Kwiatkowski na 17 kilometer over de streep en was daarmee elf seconden sneller dan Movistar. “Ik heb een kleine twintig minuten flink afgezien. En het regende dan ook nog eens heel hard.”

Door de overwinning mag kopman Cavendish morgen starten in de lichtblauwe leiderstrui. De Brit is meteen ook favoriet, want de kans dat de etappe morgen op een sprint gaat eindigen is groot. Zdenek en de rest van de ploeg mogen dus straks weer aan het werk.

Foto Š Tim De Waele
By on 06/03/2013